Tarımsal üretimin teşviki, üretimde modern tekniklerin yaygınlaştırılması ve çiftçilerimizin bilgilendirilmesi amacıyla İl Müdürlüğümüz bünyesinde çiftçilerimizin ihtiyaç ve taleplerine yönelik olarak çeşitli mesleki eğitim kursları açılması planlanmaktadır. İl Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi İş Birliği Protokolü ile düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına katılacak olan kursiyerlere MEB Sertifikası verilecektir. Bu kapsamda 2019 yılı Mayıs ayı içinde açılması planlanan kurs konuları belirlenmiştir. Her bir kurs için en az 15 kişinin başvuru yapması halinde kursların açılması sağlanacaktır. Kurs başvuruları bizzat İl Müdürlüğümüze Nisan ayı sonuna kadar yapılacak olup; sertifika düzenlenmesi için açılan kurslara devam zorunluluğu vardır. Açılacağı kesinleşen kurslar, kurs yeri ve tarihleri hakkında duyurular İl Müdürlüğümüz web sitesinden (https://van.tarimorman.gov.tr) yapılacaktır. Açılan kurslar için başvuru formu, kimlik fotokopisi ve son mezuniyet diploma fotokopisi gerekmektedir.
2019 YILI MAYIS AYINDA PLANLANAN MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI
| KURS KONULARI | KURS SÜRELERİ (SAAT) |
1 | Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği | 72 |
2 | Gül Yetiştiriciliği | 144 |
3 | Çilek Yetiştiriciliği | 192 |
4 | Budamacı | 576 |
5 | Sebze Fidesi Üretimi | 144 |
6 | Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği | 464 |
7 | Seracı | 168 |
8 | Sebze Yetiştiriciliği | 124 |
9 | Mantar | 88 |
10 | Ceviz Yetiştiriciliği | 148 |
11 | Meyve Ağaçlarında Aşılama | 88 |
12 | Meyve Ağaçlarında Budama | 48 |
13 | Organik Tarım | 304 |
14 | Bitki Zararlıları İle Mücadele | 72 |
15 | Kültür Solucanı Yetiştiriciliği Ve Vermikompost (Solucan Dışkısı) Üretimi | 172 |
16 | Pet Hayvanları | 64 |
17 | Sürü Yöneticiliği | 40 |
18 | Arıcılık (Bu kurs için başvuruda Sağlık Raporu gerekmektedir.) | 72 |
19 | Hindi Yetiştiriciliği | 424 |
20 | Sürü Yönetimi Elemanı | 104 |
21 | Koyun Yetiştiriciliği | 64 |
22 | Keçi Yetiştiriciliği | 40 |
23 | Süt Sığırı Yetiştiricisi | 80 |
24 | Besi Sığırcılığı | 80 |
25 | Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon | 40 |
26 | Süt Hijyeni | 32 |
27 | Gıda Hijyeni ve Sanitasyon | 74 |
28 | İşletmelerde Hijyen
| 48 |
29 | Tatlı Su Balıkları Üreticisi | 440 |
30 | İç Su Canlıları Balıkları Yetiştiriciliği | 152 |
31 | Alabalık Yetiştiriciliği | 58 |
32 | Su Ürünleri Yetiştiriciliği | 1136 |
EK: Başvuru Formu