Bakanlığımız 14.03.2020 tarihli Koronavirüs
Tedbirleri Genelgesi(2020-04) Kapsamında , gıda güvenilirliği açısından
tüketicinin korunmasını sağlamak amacıyla,gıdanın birincil üretiminden son
tüketiciye arzına kadar, gıda hijyenine ilişkin genel kuralların kontrolünü
kamudan aldığı yetki ile eksiksiz yürütmektedir.
Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
bünyesinde çalışan Gıda Kontrol Görevlileri tarafından Koronavirüs Tedbirleri
Genelgesi kapsamında, 20.03.2020
tarihinde ‘Ekmek ve Ekmek Ürünleri’ Üretim ve satış yerlerinde genel ve özel
hijyen kurallarına riayet edilmesi, koruyucu tedbirler kapsamında gıda ile
temas eden kişilerin eldiven,maske ve bone kullanımına yaklaşımları, ekmek ve
ekmek ürünlerinin tüketicilere sunum şekli esnasında muhafaza koşulları ve hijyenik
koşulların değerlendirildiği yoğun bir resmi kontrol ve denetim
gerçekleştirilmiştir. Yapılan resmi kontrollerde tüketicilerin
bilinçlendirilmesi amacıyla İl Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu
Broşürler(Lifletler) satış yerlerine bırakılmıştır. İşletmelerde var olan
personel ve işletme sahiplerine COVİD-19 virüsü hakkında bilgilendirme
yapılmıştır.