T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Van’da Ramazan Bayramı Öncesi Gıda Denetimleri Arttırıldı

Yayın Tarihi : 28.04.2022

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla özellikle unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller işletmelerine yönelik gıda denetimlerini sıklaştırdı.

Denetimlere, Van İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim GÖRENTAŞ ile Gıda ve Yem Şube Müdürü Harun EREZ de katıldı.

Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz İbrahim GÖRENTAŞ; "Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla denetimlerimizi sıklaştırdık. 5996 sayılı kanun kapsamında, pastacılık ürünleri, unlu mamuller, ekmek, pide ve şekerli mamullerin üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine ilişkin denetimlerimiz artarak devam etmektedir. 13 İlçemizde veteriner hekim, ziraat mühendisi ve gıda mühendislerinden oluşan gıda kontrol görevlilerince işletmelerin genel hijyen, personel hijyeni, gıda işleme ve hazırlama ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin ve katkılarının uygunluğu ve muhafaza şartları kontrol edilmektedir.

Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat etmeleri önem arz etmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri gerekir" dedi.

İl Müdürü Görentaş, vatandaşlardan duyarlı olmalarını tüketicilerin gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri ile gıda ürünlerinde olumsuz bir durumla karşılaştıklarında ALO 174 Gıda Hattına ihbarda bulunmalarını hatırlatarak, Van halkının, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir Ramazan Bayramı geçirmeleri dileklerinde bulundu.