Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
VAN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • MEHMET GÜNDOĞDU
    • CİHAT ÇAĞRI
    • NEŞE UĞURLU ÇABUKER
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ARAZİ TOPLULAŞTIRMA VE TARIMSAL ALTYAPI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLE​R ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ​
    • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • BAHÇESARAY İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • BAŞKALE İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇALDIRAN İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇATAK İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • GÜRPINAR İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • EDREMİT İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • ERCİŞ İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • GEVAŞ İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • MURADİYE İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • İPEKYOLU İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÖZALP İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • SARAY İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    • TUŞBA İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
    BİRİMLER
    • HUKUK BİRİMİ
    • DÖNER SERMAYE
    • SİVİL SAVUNMA BİRİMİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    • İL MÜDÜRLÜĞÜ
    • İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    İLETİŞİM
  • E-HİZMETLER
    İÇ KONTROL SİSTEMİ
    İŞ TANIMLARI
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    BROŞÜRLER-LİFLETLER
    HİZMET KALİTE STANDARTLARIMIZ
    KALİTE EL KİTABI
    FORMLAR
    SÜREÇLER
    PROSEDÜRLER
    YAZIŞMALAR
  • BASIN
    YÖRESEL ZENGİNLİKLERİMİZ
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksVan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

VAN'DAKİ BALIK ÇİFTLİKLERİNDE ALABALIK SAĞIMI ZAMANI

20.12.2021 / Gösterim Sayısı : 277 / Arşiv

​

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, soğuk havada alabalık sağımı gerçekleştirdi.

İl genelindeki alabalık tesislerinde yaz kış demeden denetimlerini sürdüren Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Gürpınar ilçesindeki Şifa Alabalık Tesisini ziyaret etti. Burada tesis çalışanları ile birlikte alabalık sağımını gerçekleştiren ekipler, sağım hakkında teknik bilgilendirmelerde de bulundu. Sağımla ilgili açıklamada bulunan Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir, "Aralık, Ocak ve Şubat ayları balıkların sağım dönemidir. Bizler de alabalık tesislerimizi ziyaret ederek hem yaptıkları sağımları takip etmek hem de sağımın nasıl yapıldığı ile ilgili kendilerine bilgi aktardık" dedi.

"İlimizde 37 alabalık tesisi mevcuttur" Van'da 37 alabalık tesisi olduğunu dile getiren Demir, "Bunların projedeki tam kapasiteleri yaklaşık 3 bin 700 tondur. Ancak bunlar yaklaşık yüzde 70 kapasiteyle çalıştıkları için yılda 2 bin 600 ton alabalık üretimimiz mevcut. Bu 37 işletmenin 21 işletmesinde yavru balık yetiştiriciliği yapılmakta olup, yılda yaklaşık 30 milyon yavru balık yetiştirilmektedir. Bu 21 işletmenin 7 tanesi kendi yavrusunu ürettiği gibi dışarıya da yavru satabilmektedir. Geriye kalan 14 işletme ise sadece kendi ihtiyacı olan yavru üretmektedir" ifadelerini kullandı.

Çatak ve Bahçesaray'da su sıcaklığının yaz ve kış 8 ila 13 derece arasında olması nedeniyle buradaki işletmecilerin yavru balık üretimine teşvik edildiğinin altını çizen Demir, "Özellikle yavru balıkların istediği sıcaklık 8 ila 13 derecedir. Onun için biz Çatak ve Bahçesaray'daki üreticilerimizi yavru yetiştiriciliğine yönlendiriyoruz. Bu şekilde yavru üretimimiz hızla artmaktadır. Geçen yıllarda yaklaşık 15 milyon olan yavru üretimimiz, 2021 yılı itibariyle yaklaşık 30 milyondur" şeklinde konuştu. Demir konuşmalarına su şekilde devam etti. Alabalıkların sağımı yapıldıktan sonra yıkanan yumurtalar döllenmek üzere inkübasyon dolaplarına konuluyor, inkübasyon süresi su sıcaklığına bağlı olarak yaklaşık 40-60 gün arasında sürmektedir. Bu süre zarfında yumurtadan çıkan yavru balıklar vitellus denilen besin kesesinden 12-17 gün beslenirler. Daha sonra yavru balıklar parmak boyuna gelene kadar kuluçkahane de yavru yalakla yem verilerek büyütülüyor.  Parmak boyuna gelen yavru balıklar büyütme havuzuna aktarılarak porsiyonluk ağırlığa gelene kadar büyütülür. Alabalıklar yumurtadan porsiyonluk ağırlığa su sıcaklığına bağlı olarak 11-13 ay gelmektedir.


Fotoğraf Galerisi (6)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
‘’2025 Yılı Lider Çocuk Tarım Kampı’’ Programı ...
...
İl Müdürümüz Dr. Turgay Şişman, 16 Ekim Dünya ...
...
İl Müdürlüğümüzde Buzağı Kayıplarının Azaltılm ...
...
Van’Da Kadınlar, Arıcılkta Üretime Devam Ediyo ...
...
Van Hububat Ambarı Oluyor
...
Proje İle Çiftçilerimize 240 Bin Koyun Verdik

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : T.C. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Abdurrahman Gazi Mah. İskele Cad. Çalı Durağı Tuşba/VAN

  • Telefon : 0 432 222 05 42-0237

  • Faks : 0 432 222 00 67

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI