Van’da toplu tüketim işletmelerine yönelik gıda güvenliği eğitimi düzenlendi. Eğitime kamu kurumlarının yanı sıra sektör temsilcileri de yoğun katılım gösterdi.
Programda İl Müdürümüz Dr. Turgay ŞİŞMAN, “Risk yönetimi krizden önce gelir; gıda insan sağlığıdır.” vurgusuyla gıda güvenliğinin önemine dikkat çekti. Ardından gıda güvenliği konusunda kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.
Eğitime katkı sunanlar arasında İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed TOSUN, da yer alarak değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca İl Müdürlüğümüzün teknik personelleri ile İl Sağlık Müdürlüğü personeli de kendi uzmanlık alanlarına ilişkin bilgilendirici sunumlar yaptı.
Bu kapsamlı eğitim programı, toplu tüketim işletmelerinde gıda güvenliği bilincinin artırılması ve risklerin kriz oluşmadan yönetilebilmesi açısından önemli bir adım oldu.